Novinka

Moringové maslo

rastlinné maslo

Moringa oleifera

100g


hydratuje pokožku a rýchlo sa vstrebáva

Hmotnosť

100 g

6,76 

10 na sklade

Skladom

Popis produktu

Moringové telové maslo je vyrobené zo za studena lisovaného oleja zo semien stromu Moringa oleifera, rýchlo rastúceho druhu stromov pôvodom z Himalájí. Tento olej s charakteristickou orechovou arómou sa potom zmieša s naším exotickým maslovým základom a miešaním vzniká bohaté, hladké a krémové telové maslo, ktoré sa pri aplikácii veľmi rýchlo vstrebáva do kože.

Moringové maslo je exotická kozmetická surovina bohatá na antioxidanty, ktoré spomaľujú proces starnutia a pomáhajú obmedziť aktivitu voľných radikálov spôsobujúcich oxidačný stres, poškodenie buniek pokožky. Podporuje tvorbu kolagénu a pomáha predchádzať vzniku vrások.

Moringové maslo je vhodné ako nočné sérum, pretože hydratuje pokožku celú noc, ale nie je mastné. Je bohaté na vitamíny C a E. Moringové maslo pomáha redukovať pigmentové škvrny.

Tiež vyživuje vlasy a pokožku hlavy, posilňuje vlasové korienky, redukuje rozštiepené končeky, pomáha proti rednutiu a vypadávaniu vlasov a proti lupinám.

Upozornenie: Moringové maslo je určené len na vonkajšie použitie.


Doplňujúce informácie

Použitá časť rastliny:Semená
Fyzický vzhľad:Svetložlté mäkké maslo
Krajina pôvodu:India
#CAS:93165-54-9
#EINEC:296-941-1

Mohlo by sa Vám páčiť...

Moringa olejodárná

Moringa olejodárná (Moringou oleifera) je najznámejší druh moringy, megatermní úžitkové rastliny z čeľade moringovitých.

Moringou olejodárná je často popisovaná ako "viacúčelová" plodina, u ktorej sa dá všetko zužitkovať a v mnohých oblastiach je dôležitou súčasťou základnej stravy. Pestuje sa tak, aby sa jej plodnosť urýchlila a úroda bola čo najjednoduchšia, zrezáva sa blízko nad zemou a tým, ako obrastajú vetvy, dostáva tvar kríky.

Zelené, ešte nezrelé struky, sú zase veľmi obľúbené najmä na indickom subkontintu, kde za tým účelom pestujú šľachtené rastliny, z ktorých sa môžu nezrelé plody zberať skoro po výsadbe. Pripravujú sa obdobne ako zelené fazuľové struky, vyvážajú sa dokonca aj konzervované. Semená zo zrelých plodov sa pražia a chutia ako orechy.

Zrelá semená obsahujú veľké množstvo oleja (až 40%), ktorý sa po vylisovaní používa jednak na kulinárske účely a kozmetiku, ale aj v jemnej mechanike, napr. Hodinárstva. Olej predávajúci sa pod názvom "Behen" je nevysychajúci. Zvyšky po vylisovaní (výlisky) sa používajú ako krmivo alebo hnojivo.

0