Harmanček rímsky

100% esenciálny olej

Anthemis nobilis


zlepšuje zaspávanie a posilňuje imunitu

Objem

, ,

Indikácie

, ,

Vôňa

,

Tón

od 16,00 

Skladom

Popis produktu

Rímsky harmanček je známy najmä pre svoje hypnotické vlastnosti, ktoré podporujú relaxáciu a môžu pomôcť navodiť spánok. Štúdie zistili, že harmanček skracuje čas potrebný na zaspávanie. Okrem toho posilňuje imunitu a pozitívne pôsobí pri zažívacích problémoch.

Upozornenie: Harmanček rímsky esenciálny olej je veľmi bezpečný pre deti. Nesmie sa však používať počas tehotenstva a dojčenia, pretože môže spôsobiť potrat. V ojedinelých prípadoch môžu ľudia pociťovať alergické reakcie. Tento olej nie je určený pre vnútorné použitie, vhodné použitie je lokálne na pokožku alebo difúzne.


Doplňujúce informácie

Hlavné komponenty:Camphor, myrcene, caryophellene, a- pinene, b- pinene, propyl angelate and butyl angelate.
Použitá časť rastliny:Kvety
Extrakčný procesParovodna destilácia
Fyzický vzhľad:Modrastá až žltá kvapalina
Krajina pôvodu:Veľká Británia
#CAS:8015-92-7

Mohlo by sa Vám páčiť...

Rmenec sličný

Rmenec sličný (Chamaemelum nobile, syn. Anthemis nobilis), známý též jako rmen sličný, rmen římský, nebo pod nesprávným názvem heřmánek římský, je hvězdnicovitá rostlina s léčivými účinky. Hlavní obsahovou látkou květních úborů je světle modrá silice, svým složením podobná silici pravého heřmánku. Ta spolu s hořčinami dodává bylině charakteristické chuťové vlastnosti.

Původně byly užívány květy rmence sličného k léčení různých nemocí včetně žloutenky a nemocí jater, ale také proti migréně, jak se dočítáme ve středověkém herbáři R. Banckese. Ve stejné době doporučuje francouzský spis o vedení domácnosti, známý pod názvem "Le menagier de Paris" (Hospodář z Paříže), připravovat z květů rmenu sličného vařených spolu s pomerančovou kůrou vodu k omývání rukou při hostinách. Čaj z něj je starobylým tonikem příjemně chutnajícím a podporujícím trávení. Dále se přidává do likérů. Celé natě se v Anglii používá k přípravě bylinného piva. V kosmetice se používá při výrobě šamponů.

0