Jasminum sambac

100% esenciálny olej

Jasminum sambac


(1 recenzia zákazníka)

od 15,15 

Skladom

Popis produktu

Tento esenciálny olej má omladzujúce, posilňujúce, energizujúce, afrodiziakálne a upokojujúce vlastnosti. V kozmetike je cenený pre svoje hydratačné, rozjasňujúce, antioxidačné a vyživujúce vlastnosti, ale najmä pre svoju vôňu.

Silica má protizápalové, antiseptické, anestetické a analgetické vlastnosti. Je vhodná ako prírodný deodorant. Pre zjemnenie pokožky stačí pridať pár kvapiek do kúpeľa. V spojení s kokosovým olejom pomáha hojiť a sťahovať jazvy.

Esenciálny olej z kvetov jazmínu sambac, známeho tiež ako arabský jazmín, je prírodný olej s najjemnejšou bohatou a veľmi krásnou, sladkou, kvetinovou vôňou a je cennou prísadou kozmetických výrobkov.


Doplňujúce informácie

INCI:Jasminum sambac flower oil
Použitá časť rastliny:Kvety
Extrakčný procesParovodna destilácia
Fyzický vzhľad:Svetlo žltá kvapalina
Krajina pôvodu:India
#CAS:1034798-23-6

Hodnotenie zákazníkov

5 hviezd
1
4 hviezdy
0
3 hviezdy
0
2 hviezdy
0
1 hviezda
0


Mohlo by sa Vám páčiť...

Jasmín

Jasmín (latinsky Jasminum) je rod rostlin patřící do čeledě olivovníkovité (Oleaceae). Jako jasmín, nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus).

Roste v jižní Evropě a severní Americe. Vůně je typicky jasmínová – sladká, květinová, exotická až omamná. Z rostliny se sbírají nádherně vonící květy, které se sušené vykuřují, nebo se z čerstvých získává velmi drahý éterický olej. Z účinku jasmínu jako eterického oleje se uvádí, že jasmín uvolňuje napětí, neklid, úzkost, je vynikající jako antidepresivní olej, pomáhá při bolestech hlavy, žaludku a gynekologických potížích a otocích na pokožce. Také má pozitivní vliv má na celý dýchací systém a rovněž pomáhá při bolestech v krku.

0