Marakujový olej

rastlinný olej lisovaný za studena

Passiflora edulis

100ml


hydratuje a vyživuje pleť

Objem

8,04 

Skladom

Popis produktu

Olej z marakuje, po slovensky mučenky, je bohatý na živiny a esenciálne mastné kyseliny, ktoré sú životne dôležité pre zdravie kože. Kyselina linolová v marakujovom oleji udržuje pokožku zvlhčenú a je ideálna pre upokojenie a vyživenie suchej, šupinatej pokožky a tiež pokožky náchylnej k akné (nedostatok vlhkosti spôsobuje, že pokožka nadmerne produkuje maz).


Doplňujúce informácie

INCI:Passiflora edulis seed oil
Použitá časť rastliny:Semená
Extrakčný procesLisovanie za studena
Fyzický vzhľad:Svetlo žltá kvapalina
Krajina pôvodu:Peru
#EAN:8594048985910
#CAS:91770-48-8, 97679-26-1
#EINEC:294-833-9

Mohlo by sa Vám páčiť...

Mučenka jedlá

Mučenka jedlá (lat. Passiflora edulis) je popínavý teplomilný druh mučenky, ktorá sa ako ovocie pestuje v severozápadnej časti Južnej Ameriky, v Indii, na Novom Zélande, v Karibiku, Brazílii, v južnej Floride, na Havaji, v Austrálii, vo východnej Afrike, v Izraeli a v Juhoafrickej republike. Jej plod sa nazýva marakuja.

Plod je guľatá až oválna bobuľa s priemerom okolo 10 centimetrov. Má 3 milimetre hrubú pevnú kožovitú šupku, vo vnútri veľkú dutinu, obklopenú bielym vatovitým pletivom. V nej sa nachádzajú semená s mieškami, vyplnené sklovitou oranžovou hustou dreňou. Podľa odrody je v zrelosti žltá alebo fialová. Žltý druh má názov flavicarpa, ktorá dorastá do veľkosti grapefruitu, fialová má názov edulis a jej veľkosť sa pohybuje medzi citrónom a limetkou. Dužina je sladkokyslá s exotickou arómou - pripomína marhuľu alebo mango.

0