Šafran

100% esenciálny olej

Crocus sativus


od 3,11 

Skladom

Popis produktu

Šafran je už po stáročia využívaný na zlepšenie nálady a psychického zdravia. Látky, ktoré sú v šafrane obsiahnuté pomáhajú lepšie sa vyrovnať s ťažkosťami a harmonizujú emócie. Výťažky z šafranu obsahujú mnoho antioxidantov, ktoré napomáhajú hormonálnej rovnováhe a tým tiež pravidelnému menštruačnému cyklu. Pravidelné užívanie zlepšuje zvládanie predmenštruačného syndrómu a znižuje výkyvy nálad spojené s menštruačným cyklom. Šafran tiež u mužov zvyšuje sexuálny apetít a zlepšuje kvalitu erekcie. Úžasná silno drevito-korenistá vôňa, ktorý je skvelou súčasťou parfumov, vonných sviečok, vonných tyčiniek, priestorových osviežovačov, mydiel a ďalšej kozmetiky.

Kombinácia: S väčšinou exotických kvetín.


Doplňujúce informácie

Extrakčný procesParovodní destilace
Krajina pôvodu:India

Mohlo by sa Vám páčiť...

Šafran

Šafran siaty (pers. za'farán ‏زعفران, "buď žltý"; vedecký názov Crocus sativus) je rastlina z čelade kosatcovité (Iridaceae). Na jeseň má fialové kvety, z čneliek kvetu sa získava rovnomenná korenina šafrán, ktorá patrí medzi najdrahšie koreniny sveta. Pestuje sa hlavne v Iráne a v oblasti Stredozemného mora. Šafran sa používal aj ako farbivo, napríklad na imitáciu zlatých nápisov. Je vysoký 8-30 cm.

V gréckej mytológii sa v povesti spomína, že Zeus spával na posteli zo šafranu. Už Feničania používali šafran ako koreninu a liečivo. Šafran spoznali pravdepodobne od Indov. Aj za čias antiky bol šafran luxusným tovarom a za jeho falšovanie alebo nesprávne miešanie boli vysoké pokuty. Bohatí Rimania zvykli posýpať v svadobnú noc posteľ šafranovými bliznami. V mnohých kultúrach bolo zvykom farbiť svadobný závoj na žlto práve šafranom.

0