Sedemkráskový olej

macerovaný olej

Bellis perennis

50 ml


vyživuje pokožku, hojí rany

Objem

9,60 

Skladom

Popis produktu

Tento olej sa vyrába maceráciou kvetov nám dobre známej sedmokrásky chudobky (Bellis perennis) v slnečnicovom oleji. Táto kvetinová infúzia sa často používa v aromaterapeutických zmesiach na výživu pokožky, hojenie rán a liečbu zápalov. Sedemkráskový olej obsahuje silné antioxidanty, hydratuje do hĺbky, je vynikajúci pre vlasovú kozmetiku. Nádherne voňajúci olej z kvetov sedmokrásky je možné použiť ako samostatne, tak aj ako základ pre zmesi esenciálnych olejov, telových masiel, balzamov na pery, parfumov alebo masážnych olejov.

Jedná sa o kozmetickú surovinu iba na vonkajšie použitie.


Doplňujúce informácie

INCI:Daisy perennis Flower Extract and Helianthus annus Seed Oil
Použitá časť rastliny:Kvitnúce vrcholky
Extrakčný procesExtrakt z kvetov v slnečnicovom oleji
#EAN:8594048985876

Mohlo by sa Vám páčiť...

Sedmokráska

Sedmokráska (Bellis) je malý rod asi 10–15 druhov dvojklíčnolistových rastlín z čeľade hviezdnicovitej. Je pôvodný najmä v Európe, niektoré druhy majú prirodzený výskyt aj v severnej Afrike alebo Malej Ázii. Najznámejším druhom je sedmokráska chudobka (Bellis perennis), ktorá sa ako jediná vyskytuje aj v SR. Sedmokráska chudobka má tiež liečivé účinky, podporuje odkašliavanie a pôsobí protizápalovo, má ako vnútorné tak aj vonkajšie použitie, výborná je aj pri kožných chorobách alebo na opuchy a vredy.

Genetické štúdie rodu Bellis a jemu príbuzného (pravdepodobne sesterského) rodu chudobička (Bellium) preukázali existenciu 15 druhov radených do rodu sedmokráska (Bellis) a 4 druhy chudobičiek. Pri druhu Bellis azorica, ktorý sa vyskytuje na Azorských ostrovoch, došlo k polyploidii. Väčšinou sa jedná o trvalky, ale Bellis annua a Bellis microcephala sú jednoročné rastliny.

0