Obľúbené

Bambucké maslo

rastlinné maslo

Vitellaria paradoxa

100g


hydratuje a čistí pleť

Hmotnosť

100 g, 1000 g

(1 recenzia zákazníka)

od 4,90 

Skladom

Popis produktu

Bambucké maslo je vysoko zvláčňujúce a prirodzene bohaté na antioxidanty, vrátane vitamínov A a E, čo z neho robí ideálnu kozmetickú zložku pre zmäkčenie pleti.

Vďaka svojim protizápalovým a antioxidačným vlastnostiam sa obvykle nachádza v produktoch ako sú hydratačné krémy a vlasové kondicionéry. Okrem toho, že je bambucké maslo dôležitou súčasťou mnohých kozmetických prípravkov, používa sa aj na výrobu liečiv, ktoré sú šetrné k pokožke a používajú sa na liečbu akné, ekzémov a artritídy.

Bambucké maslo môže byť užitočné pri liečbe popálenín a poškodenia pokožky slnkom. Obsahuje kyselinu olejovú, nasýtenú mastnú kyselinu, ktorá sa dobre spája s kožným mazom, prirodzene produkovaným našou pokožkou, čo znamená, že sa ľahko vstrebáva a ako nosič umožňuje lepšie vstrebávanie iných účinných látok.

Upozornenie: bambucké maslo je určené len na vonkajšie použitie.


Doplňujúce informácie

INCI:Butyrospermum Parkii (Shea) Butter
Použitá časť rastliny:Orechy
Extrakčný procesLisovaný za studena a rafinovaný
Fyzický vzhľad:Téměž biela mäkšie hmota
Krajina pôvodu:Ghana
#CAS:91080-23-8; 194043-92-0
#EINEC:293-515-7

Hodnotenie zákazníkov

5 hviezd
1
4 hviezdy
0
3 hviezdy
0
2 hviezdy
0
1 hviezda
0


Mohlo by sa Vám páčiť...

Bambucké maslo

Bambucké maslo (iné názvy: maslo z maslovca, maslovcové maslo, maslo z orieškov maslovca, maslo z maslovcových orieškov) je tuk žltej až slonovinovej farby, ktorý sa získava z orechov Bambuckého stromu (Vitellaria paradoxa ) Je to triacylglycerol, zložený najmä z kyseliny stearovej a kyseliny olejovej. Má široké využite v kozmetike a v potravinárstve.

Bambucké maslo sa hojne využíva najmä v kozmetike, a to ako samostatný produkt, alebo ako súčasť mnohých kozmetických výrobkov (lesky na pery, hydratačné krémy a emulzie, vlasové balzamy a kondicionéry...). Obľúbené je aj pri výrobe mydiel, keďže obsahuje čistiace zložky. Bambucké maslo sa taví pri telesnej teplote a dobre sa vstrebáva do pokožky. Pleti dodáva hydratáciu a premasťuje ju. Lieči však aj kožné problémy, ako sú psoriáza, akné a jazvy po poranení, či kozmetické problémy ako strie a celulitída.[chýba zdroj]

Keďže má bambucké maslo protizápalové, zvláčňujúce a zvlhčujúce vlastnosti, je častou prísadou liečivých mastí. Má tiež schopnosť absorbovať ultrafialové žiarenie a preto sa používa aj ako slabší opaľovací krém.

0