Novinka

Citrón 5F

100% esenciálny olej

Citrus limon

od 10 ml


intenzívne svieža citrusová vôňa

Objem

, , , , , ,

Vôňa

, ,

od 7,65 €

Skladom

Popis produktu

100% esenciálny olej Citron 5 Folded sa získava z oplodia plodov citrónovníka (Citrus limon) a následne prechádza špeciálnym procesom koncentrácie označovaným ako „folding“. Pri tomto procese je časť ľahkých prchavých zložiek, predovšetkým monoterpénov, odstránená alebo redukovaná, čím vzniká koncentrovanejší a aromaticky intenzívnejší esenciálny olej.

Označenie „5 Folded“ znamená, že vôňa oleja je približne päťkrát koncentrovanejšia ako u bežného citrónového esenciálneho oleja. Výsledkom je bohatšia, plnšia a dlhšie pretrvávajúca citrusová aróma s výraznejším charakterom.

Vďaka procesu koncentrácie sa zlepšuje aj stabilita oleja a jeho odolnosť voči oxidácii. Citrón 5 Folded je preto obľúbenou voľbou nielen v parfumérii, ale aj pri výrobe prírodnej kozmetiky, vonných zmesí a aromaterapeutických produktov.

Jeho svieža citrusová vôňa navodzuje pocit čistoty, energie a dobrej nálady a prináša do priestoru príjemnú atmosféru plnú sviežosti.

Charakter vône: Vôňa citróna 5 Folded je intenzívne citrusová, svieža, jasná a šťavnatá, s bohatšími a dlhšie pretrvávajúcimi tónmi než u klasického citrónového esenciálneho oleja.

Použitie:

  • aromaterapiu a difuzéry
  • parfumérii a prírodné parfumové kompozície
  • kozmetické formulácie
  • masážne zmesi (po zriedení)
  • výrobu mydiel a kúpeľových produktov
  • osviežujúce a citrusové vonné zmesi

Zaujímavosť: Proces „folding“ sa používa predovšetkým pri citrusových esenciálnych olejoch. Odstránením časti ľahkých monoterpénov vzniká koncentrovanejší olej s intenzívnejšou vôňou, lepšou stabilitou a dlhšou trvanlivosťou ako pri štandardných citrusových esenciálnych olejoch.


Je vhodné pre aromaterapiu
Tento EO je vhodný pre použitie v aromadifúzeri či aromalampe.

Je vhodné pre masáže a vtieranie do kože
Pre použitím na pokožku vyskúšajte svoju citlivosť na esenciálny olej na malom kúsku kože.

Zvyšuje fotosenzibilitu
Pri použití EO zvyšujúcich fotosenzibilitu je dobré vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu.

Vhodné kombinácie

Či už vyrábate masážny olej alebo len hľadáte inšpiráciu pre kompozíciu vôní, môžeme Vám z vlastnej skúsenosti odporučiť tieto oleje, s ktorými sa Citrón 5F vhodne dopĺňa.


Citroník

Citroník je vždyzelený strom z rodu Citrus, pochádzajúci z južnej Ázie. Dnes je široko pestovaný v subtropických a tropických oblastiach po celom svete. Tento strom dorastá do výšky až 6 metrov a má tmavo zelené, lesklé listy a biele, vonné kvety. Plody citróna sú guľovité až oválne, s tenkou žltou kôrou a kyslou, osviežujúcou dužinou, ktorá je bohatá na vitamín C.

Citrón je známy svojou schopnosťou zlepšovať trávenie, podporovať zdravie pokožky a zlepšovať imunitu. Citroníky sa pestujú v teplých oblastiach sveta a sú jedným z najčastejšie pestovaných citrusových plodov. Okrem kulinárskeho využitia sa plody citróna a ich kôra používajú v kozmetických a čistiacich prípravkoch. Esenciálny olej získaný z kôry citróna je obľúbený pre svoje antibakteriálne a čistiace vlastnosti.