Galbanum

100% esenciálny olej

Ferula galbaniflua


močopudné, zmierňuje bolesti a uvoľňuje kŕče

Objem

, ,

Indikácie

, , , ,

Vôňa

, , ,

Tón

(1 recenzia zákazníka)

od 8,98 

Skladom

Popis produktu

Galbanum (Ferula galbaniflua) pochádza zo Stredného východu. Galbanum je olejovitá živica okoličnatej rastliny, ktorá dorastá až do výšky 2 metrov. Už v antike sa živica používala ako liek aj ako vykurovadlo. Esenciálny olej je močopudný, antimikrobiálny, mierni bolesti, je antiseptický, uvoľňuje kŕče a rozpúšťa hlieny. Jeho použitie je vhodné pri akné, starnúcej pleti, reumatizme, pri hystérii, nervovom napätí, strese, pri abscesoch, vráskach, predmenštruačnom syndróme a paranoji. V kozmetike sa využíva na výrobu parfumov a mydiel. Tiež je vhodný na výrobu mastí na nehojace sa rany.

Esenciálny olej sa získava destiláciou vodnou parou. Takto vzniká bezfarebná či mierne olivová tekutina s korenistou, prenikavou vôňou.

Vhodný ako repelent.


Doplňujúce informácie

Hlavné komponenty:Beta Pinene, Delta-3-Carene, Alpha-Pinene
Použitá časť rastliny:Živica
Extrakčný procesParovodna destilácia
Fyzický vzhľad:Bezfarebná až svetlo žltá kvapalina
Krajina pôvodu:Irán
#CAS:8023-91-4 ; 93165-40-3
#FEMA:2501
#EINEC:296-925-4

Hodnotenie zákazníkov

5 hviezd
1
4 hviezdy
0
3 hviezdy
0
2 hviezdy
0
1 hviezda
0


Mohlo by sa Vám páčiť...

Galbanum

Galbanum pochází z rostliny podobné fenyklu. Bývá užíván při psychosomatických potížích. Užívá se především při záchvatech paniky. Používá se již po tisíc let. Zmínky o něm lze najít již v Egyptském papyru či ve Starém zákoně. Vyvažující a harmonická vůně esenciálního oleje Galbanum je vhodná k zesílení duchovního uvědomění a k meditaci. V kosmetickém průmyslu se galbanový olej užívá, jako ustalovač ostatních vůní. Z tohoto důvodu je často součástí parfémů, mýdel, šampónů a tělových krémů.

0