Novinka

Levanduľa Rumunská

100% esenciálny olej

Lavandula angustifolia


od 5,04 

Skladom

Popis produktu

Levanduľový esenciálny olej uľavuje pri strese, úzkosti a depresívnych stavoch. Pomáha pri problémoch so spánkom. Používa sa ako insekticíd.

Je vhodný pre tonizáciu pleti. Je bohatý na prírodné antioxidanty ktoré napomáhajú zbaviť sa toxínov, ktoré môžu byť na pokožke. To pomáha udržiavať vašu pleť dlhodobo zdravú a čistú. Olej tiež pokožku prekrvuje, čo pomáha pri liečbe a hojení akné, jaziev a raniek na tvári.

Ako častá súčasť kozmetických prípravkov upokojuje pokožku hlavy, pomáha liečiť zápaly a uľavuje od svrbenia.

Tento olej je vhodné používať samostatne, ale aj v kombinácii s ďalšími esenciálnymi olejmi.

Tento esenciálny olej je 100% organický, kóšer a v lekárenskej kvalite.


Doplňujúce informácie

INCI:Lavandule angustifolia oil
Krajina pôvodu:Rumunsko
#CAS:8000-28-0 / 90063-37-9
#EINEC:-/ 289-995-2

Vhodné kombinácie

Či už vyrábate masážny olej alebo len hľadáte inšpiráciu pre kompozíciu vôní, môžeme Vám z vlastnej skúsenosti odporučiť tieto oleje, s ktorými sa Levanduľa Rumunská vhodne dopĺňa.


Mohlo by sa Vám páčiť...

Levanduľa

Levanduľa lekárska (Lavandula angustifolia) je aromatická a liečivá rastlina z čeľade hluchavkovitých (Lamiaceae). Ľudovo sa levanduľa nazýva aj ako dulenka, devandule, špikanard alebo špikrnát.

Najväčší význam má ako tradičné liečivá a aromatická rastlina. Drogou je kvet, ktorý obsahuje triesloviny a silice s niekoľkými terpény, pôsobiaci fytoncídne. V Českej republike je možné tento druh voľne pestovať, droga má však slabšie účinky.

Nálev z kvetu levandule sa pridáva do kúpeľa - už v antickom Ríme ju pridávali do kúpeľa (latinské lavare znamená umývať, umývať sa). Levanduľa sa tiež vkladá medzi oblečenie v šatníku, ktoré krásne prevonia a zároveň odpudzuje šatňové mole. Uplatní sa v kozmetickom priemysle (vonné oleje, parfumy). Používa sa aj v kuchyni, hlavne vo Francúzsku, Španielsku, Taliansku, je jednou zo súčastí provensálskeho korenia. Kvet levandule je pre svoje upokojujúce účinky pridávaný do zmesí byliniek užívaných pri bolestiach hlavy, nespavosti, nervozite a závratoch. Mierne znižuje krvný tlak. Masáže oleji z levandule pomáhajú pri reumatických bolestiach a majú povzbudzujúci účinok.

Je známa predovšetkým pre svoju nezameniteľnú vôňu. V priemere dorastá až do výšky 50 či 60 cm.

Táto rastlina sa vyskytuje na vysluněných svahoch, ojedinele vystupuje až k hranici lesa a často je pestovaná v kultivaroch. Pôvodne sa vyskytovala len v západnom Stredomorí, ale kultúrou sa rozšírila po celom Stredomorí. Tradičné oblasťou pestovania je juhovýchodnej Francúzsko v Provence, ale pestuje sa aj v mnohých ďalších krajinách južnej Európy, v Alžírsku i.

0