Makadamový olej

rastlinný olej lisovaný za studena

Macadamia integrifolia

100ml


podporuje prirodzenú regeneráciu a hojenie pokožky

Objem

,

od 8,04 

Skladom

Popis produktu

Olej získavaný z makadamových orieškov je veľmi bohatý na mastné kyseliny vysokej kvality, najmä kyselinu palmitovú. Účinné látky pôsobia na pleť silno antioxidačne. Antioxidanty zabraňujú poškodeniu bunkových membrán.

Makadamový olej má na pokožku silný vyhladzujúci efekt. Používa sa na suchý a citlivý typ pleti, rozpraskanú, preťažovanú a popálenú pokožku. Hlavným efektom tohto oleja je schopnosť okamžite a dlhodobo hydratovať, hojiť, vyživovať a regenerovať. Pleť je po použití hladká a jemná.

Olej je veľmi dôležitý v kozmetickej starostlivosti o pleť. Je súčasťou mnohých kozmetických prípravkov, využiteľný najmä ako masážny olej. Možno ho kombinovať s olejom z lieskových orieškov a mandľovým olejom. Olej sa na pokožke rýchlo vstrebáva. Je vhodný do zmesí k ochrane, hojeniu a omladeniu pleti.

Aróma pripomína lieskové oriešky. Farba je číra až svetlo žltá.

Makadamia trojlistá je vždyzelený strom až 10 m vysoký. Listy sú 10-30 cm dlhé, kožovité so zvlnenými okrajmi, zostavené v praslenoch. Kvety sú biele, plody sú takmer guľovité orechy až 3 cm veľké.

Olej je získavaný lisovaním semien za studena.

Skladujte na chladnom a tmavom mieste.


Doplňujúce informácie

#EAN:8594048985785

Mohlo by sa Vám páčiť...

Makadamie celolistá

Makadamie celolistá (Macadamia integrifolia) je rozložitý, stále zelený, listnatý strom rostoucí v tropických nebo subtropických deštných lesích. Pěstuje se pro plody patřící k nejžádanějším druhům ořechů, jsou chutné, nutričně hodnotné, obsahují hodně tuku a zdraví prospěšných látek. Makadamový olej lisovaný za studena se používá v potravinářství i kosmetice, kde nahrazuje norkový olej. Obsahuje kyselinu palmitovou, je netoxický a nealergenní, má silně změkčující účinky na pokožku i sliznici a bývá součástí kvalitních kosmetických přípravků.

0