Moringový olej

rastlinný olej lisovaný za studena

Moringa oleifera

100ml


spomaľuje starnutie pleti a vyživuje vlasy a vlasovú pokožku

Objem

,

od 8,58 

Skladom

Popis produktu

Tento výživný olej je známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami, vďaka nim spomaľuje starnutie pokožky. Pomáha odstraňovať vrásky a zabraňuje ochabnutiu pokožky tváre. Redukuje vylučovanie mazu, čím je vynikajúci v starostlivosti o aknóznu pleť. Má antiseptické a protizápalové vlastnosti, pomáha hojiť drobné poranenia, popáleniny alebo poškodenia pokožky po uhryznutí hmyzom.

Je skvelý v starostlivosti o vlasy a vlasovú pokožku, stačí ho jemne vmasírovať. Vyživuje vlasové folikuly, čím posilňuje vlasy, bráni štiepeniu končekov.


Doplňujúce informácie

INCI:Moringa oleifera seed oil
Použitá časť rastliny:Semená
Extrakčný procesLisovanie za studena
Fyzický vzhľad:Světležlutooranžová kvapalina, pri nižších teplotách tuhnúce
Krajina pôvodu:India
#EAN:8594048985900
#CAS:93165-54-9
#EINEC:296-941-1

Mohlo by sa Vám páčiť...

Moringa olejodárná

Moringa olejodárná (Moringou oleifera) je najznámejším druhom rodu moringa. Je teplomilnou, všestranne úžitkovú drevinou z monotypický čeľade moringovitých. Moringou olejodárná je často popisovaná ako "viacúčelová" úžitková rastlina, u ktorej sa dá všetko zužitkovať a v mnohých oblastiach je dôležitou súčasťou základnej stravy. Pestuje sa tak, aby sa jej plodnosť urýchlila a úroda bola čo najjednoduchšia, zrezáva sa blízko nad zemou a tým, ako obrastajú vetvy, dostáva tvar kríky.

Zelené, ešte nezrelé struky, sú zase veľmi obľúbené najmä na indickom subkontintu, kde za tým účelom pestujú šľachtené rastliny, z ktorých sa môžu nezrelé plody zberať skoro po výsadbe. Pripravujú sa obdobne ako zelené fazuľové struky, vyvážajú sa dokonca aj konzervované. Semená zo zrelých plodov sa pražia a chutia ako orechy.

Zrelá semená obsahujú veľké množstvo oleja (až 40%), ktorý sa po vylisovaní používa jednak na kulinárske účely a kozmetiku, ale aj v jemnej mechanike, napr. Hodinárstva. Olej predávajúci sa pod názvom "Behen" je nevysychajúci. Zvyšky po vylisovaní (výlisky) sa používajú ako krmivo alebo hnojivo.

Prášok z rozdrvených semien alebo pokrutiny dokáže vyčistiť kalnú vodu (0,2 g prášku prečistí 1 liter kalné vody). Vo vode rozpustné proteíny vo funkcii zrážacie dokážu vyvločkovat (flokuovat) vodný zákal, ktorý zasadne na dno nádoby. V niektorých oblastiach okolo Nílu sa takto voda pred prevarením tradične upravuje.

0