Novinka

Nočný jazmín

100% esenciálny olej

Nyctanthes arbor-tristis


od 9,60 

Skladom

Popis produktu

Esenciálny olej nočný jazmín je obľúbený najmä v parfumářských a kozmetických produktoch. Tento olej pomáha regulovať kožný maz, preto je vhodný ako na mladú tak i zrelú pleť. Vykazuje tiež antibakteriálne a antioxidačné vlastnosti, takže môže byť skvelým pomocníkom pri každodennej starostlivosti o pleť.

V emocionálnej rovine vykazuje predovšetkým sedatívne vlastnosti, je široko používam v meditačných zmesiach pre upokojenie a povznesenie ducha a v regeneračných masážnych prostriedkoch.

Tento olej je destilovaný z kvetov kríka Nyctanthes arbor-tristis zvané tiež Nočný alebo Koralový Jazmín rastúce v južnej a juhovýchodnej Ázii. Je to oficiálne kvetina Západného Bengálska. Arbor tristis znamená smutný strom, pretože kvety strácajú počas dňa svoj jas. Je známe, že celá rastlina vrátane listov, kôry a semien má úžasné liečivé vlastnosti, pre ktoré je využívaná v tradičných a alternatívnych metódach už tisíce rokov. Kvety sú hviezdicovitého tvaru, bielej farby s oranžovým stredom a vonia nádherne po mede. Otvárajú sa v noci a nasledujúceho rána opadávajú. Ich množstvo je však také, že počas kvitnúceho cyklu je ker stále plný kvetov.


Je vhodné pre aromaterapiu
Tento EO je vhodný pre použitie v aromadifúzeri či aromalampe.

Je vhodné pre masáže a vtieranie do kože
Pre použitím na pokožku vyskúšajte svoju citlivosť na esenciálny olej na malom kúsku kože.

Doplňujúce informácie

INCI:Nycthantes arbor - tristis Flower Oil
Použitá časť rastliny:Kvety
Extrakčný procesParovodná destilácia
Krajina pôvodu:India
#CAS:90064-34-9
#EINEC:290-96-2

Mohlo by sa Vám páčiť...

Jasmín

Jasmín (latinsky Jasminum) je rod rostlin patřící do čeledě olivovníkovité (Oleaceae). Jako jasmín, nebo nepravý jasmín byl dříve také nazýván pustoryl (Philadelpus).

Roste v jižní Evropě a severní Americe. Vůně je typicky jasmínová – sladká, květinová, exotická až omamná. Z rostliny se sbírají nádherně vonící květy, které se sušené vykuřují, nebo se z čerstvých získává velmi drahý éterický olej. Z účinku jasmínu jako eterického oleje se uvádí, že jasmín uvolňuje napětí, neklid, úzkost, je vynikající jako antidepresivní olej, pomáhá při bolestech hlavy, žaludku a gynekologických potížích a otocích na pokožce. Také má pozitivní vliv má na celý dýchací systém a rovněž pomáhá při bolestech v krku.

0