Pačuli

CO2 extrakt

Pogostemon cablin

10 ml


10,00 

14 na sklade

Skladom

Popis produktu

Pačuli CO2 extrakt má upokojujúci aj vyrovnávací účinok na emócie a zaháňa letargiu a zároveň pomáha zbystriť rozum, bojovať s depresiou a úzkosťou. Hovorí sa tiež, že vytvára milostnú atmosféru. Ďalej je účinný pri plesňových aj bakteriálnych infekciách a je veľkým pomocníkom pri bodnutí hmyzom. Môže byť tiež použitý ako repelent proti hmyzu. Jeho vynikajúce diuretické vlastnosti ho tiež robia účinným v boji proti zadržiavaniu vody a odbúravaniu celulitídy, čím zmierňuje zápchu a pomáha znižovať nadváhu.

Pačuli (Pogostemon cablin) je kerovitá bylina rodu Pogestemon z čeľade mätovitých. Rastlina s malými svetlo ružovo-bielymi kvetmi pochádza z tropických oblastí Ázie. CO2 extrakt z pačuli je extrahovaný z mladých listov, ktoré sa pred extrakciou sušia a fermentujú. Tento olej sa zlepšuje s vekom a má plnšiu, guľatejšiu vôňu.

Rozpustný v alkohole a olejoch, nerozpustný vo vode.


Je vhodné pre aromaterapiu
Tento EO je vhodný pre použitie v aromadifúzeri či aromalampe.

Je vhodné pre masáže a vtieranie do kože
Pre použitím na pokožku vyskúšajte svoju citlivosť na esenciálny olej na malom kúsku kože.

Doplňujúce informácie

Hlavné komponenty:b-patchoulene, caryophyllene, a-guaiene, a-patchoulene, a-bulnesene, seychellene, norpatchoulenol, pogostol, patchouli alcohol.
INCI:Pogostemon cablin Leaf Extract
Použitá časť rastliny:Listy
Extrakčný procesSuperkritická extrakcia CO2
Fyzický vzhľad:Žltohnedá viskózna kvapalina
Krajina pôvodu:India
#EAN:8594048980322
#CAS:8014-09-3

Vhodné kombinácie

Či už vyrábate masážny olej alebo len hľadáte inšpiráciu pre kompozíciu vôní, môžeme Vám z vlastnej skúsenosti odporučiť tieto oleje, s ktorými sa Pačuli vhodne dopĺňa.


Mohlo by sa Vám páčiť...

Pačuli

Pačule obecná (Pogostemon cablin) je tropická bylina z čeledi hluchavkovitých, dorůstající výšky okolo 70 cm. Květy jsou malé, světle růžové-bílé. Rostlina pochází z tropických oblastí Asie a nyní je rozsáhle pěstována zejména v Číně, Indii, Indonésii, Malajsii, na Filipínách a ve Vietnamu. Vůně pačuli je silná, proto je používána již po staletí v parfémech. Využívá se k tvorbě vůně také pro výrobky jako papírové ručníky, prací prostředky, osvěžovače vzduchu a různé vonné tyčinky. Olej se získává z vysušených fermentovaných listů.

0