Bay

100% esenciálny olej

Pimenta acris


prehreje, posilní nervový systém a uvoľní dýchacie cesty

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikácie

, ,

Vôňa

,

Tón

,

od 3,10 

Skladom

Popis produktu

Esenciálny olej nazývaný Bay pochádza z listov pimentovníka (Pimenta acris). Má antiseptické, antidepresívne a upokojujúce účinky. Je vhodný pri chorobách dýchacích ciest, pri nervovom vypätí a svalových bolestiach.

Býva súčasťou prostriedkov proti vypadávaniu vlasov a ďalšej pánskej kozmetiky, pretože olej z pimentovníka rovnako ako ricínový olej pomáha prekrvovať vlasovú pokožku a tým stimulovať rast vlasov.


Nie je vhodné pre astmatikov
Tento EO dráždi sliznice a nie je preto vhodný pre astmatikov a ľudí s dýchacími ťažkosťami.

Doplňujúce informácie

Hlavné komponenty:Eugenol, Myrcene, Chavicol, Linalool, 1,8-Cineole
Použitá časť rastliny:Listy
Extrakčný procesParovodna destilácia
Fyzický vzhľad:Žltá až tmavo hnedá kvapalina
Krajina pôvodu:India
#EAN:8594048983026
#CAS:8006-78-8 ; 85085-61-6
#FEMA:2122
#EINEC:285-385-5 ; 294-376-5

Mohlo by sa Vám páčiť...

Bay

Pimentovník (Pimenta) je rod rostlin z čeledi myrtovité. Plodem je kulovitá bobule. Rod zahrnuje 16 druhů a je rozšířen zejména v Karibiku a Střední Americe, v menší míře i v Mexiku a Jižní Americe. Pimentovníky mají tvrdé a trvanlivé dřevo a jsou zdrojem silic využívaných zejména v kosmetice, parfumerii a lékařství.

Nejznámějším zástupcem rodu je pimentovník pravý, poskytující nové koření. O něco méně kvalitní nové koření se získává i z příbuzného druhu Pimenta racemosa. Oba druhy jsou zdrojem vonných silic a v tropech jsou pěstovány jako příjemně aromatické okrasné dřeviny. Z listů karibského druhu P. racemosa je destilována silice, známá jako bay oil a používaná zejména v kosmetice a parfumerii. Listy a plody jsou též využívány k aromatizaci potravin a v medicíně.

0