Petitgrain

100% esenciálny olej

Citrus aurantium amara


upokojuje pri strese a upokojuje citlivú pokožku

Objem

10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1000 ml

Indikácie

, ,

Vôňa

, ,

Tón

,

(1 recenzia zákazníka)

od 2,82 

Skladom

Popis produktu

Silica nazývaná petitgrain sa na rozdiel od neroli, ktorá sa získava z kvetov horkého pomarančovníka, pochádza z listov tejto rastliny. Upokojuje, utišuje (pri nespavosti, únave, stresu a podráždení), upokojuje pokožku pri akné. Má antiseptické, stimulačné a tonizujúce účinky. Uľavuje pri kŕčoch. Silica petitgrainu neutralizuje pachy.


Zvyšuje fotosenzibilitu
Pri použití EO zvyšujúcich fotosenzibilitu je dobré vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu.

Doplňujúce informácie

Hlavné komponenty:Linalyl acetate, Linalool, Beta-Pinene, Alpha-Terpineol, Geranyl Acetate
INCI:Petitgrain Bigarade Oil
Použitá časť rastliny:Listy
Extrakčný procesParovodna destilácia
Fyzický vzhľad:Svetlo až jantárovo žltá kvapalina
Krajina pôvodu:Egypt
#EAN:8594048980650
#CAS:8014-17-3
#FEMA:2855
#EINEC:277-143-2

Pre fajnšmekrov

Rostlina se vyskytuje též v několika jiných, mnohdy vzácných druzích. Poznejte i další výjimečné vůně těchto drahocenných a neobvyklých esenicálních olejů.

Petitgrain

Hodnotenie zákazníkov

5 hviezd
1
4 hviezdy
0
3 hviezdy
0
2 hviezdy
0
1 hviezda
0


Mohlo by sa Vám páčiť...

Petitgrain

Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je jedním z nejrozšířenějších druhů rodu citrus. Dnes již neexistuje jeho planá forma a tím není jeho původ zcela jasný. Podle novějších výzkumů je považován za křížence (Citrus ×sinensis) mezi druhy mandarinkou obecnou (Citrus reticulata) a pomelem (Citrus maxima). Bylo vypěstováno mnoho morfologicky odlišných odrůd, mezi kterými je úzká genetická diverzita, většina z nich má původ v jediném exempláři.

Pochází pravděpodobně z oblastí v jihozápadní Číně a severovýchodní Indii. Do Evropy, do okolí Středozemního moře, se dostal patrně okolo roku 1450 s italskými nebo roku 1500 s portugalskými mořeplavci.

Zprvu byly pomerančovníky čínské v Evropě ceněné pro léčebné vlastnosti, teprve později se dostaly do obliby jeho chutné plody. Začaly být pěstované na místech se subtropickým klimatem v zahradách a v mírném pásmu v oranžériích. Postupně byly šířené do dalších světadílů a staly se na mnoha místech s vhodnými klimatickými podmínkami běžnými ovocnými dřevinami. Je považován za nejčastěji pěstovaný strom na světě.

Dřevo stromu je tvrdé, nažloutlé, dobře se opracovává s vyrábí se z něho nábytek a další truhlářské výrobky, dobře se soustruží a je vyhledáváno rytci. Je však náchylné k napadení termity a jeho jemné piliny vznikající při broušení mohou způsobit astma. Nadměrný kontakt se slupkou plodů způsobuje u citlivých osob dermatitidu. Olej vylisovaný ze semen sloužívá jako stolní olej, vzniklé pokrutiny obsahují mnoho bílkovin vhodných ke zkrmení. Z 1 kg květů se získá 1 g oleje ceněného v kosmetice. Další oleje jsou lisovány z listů, mladých větviček i nezralých plodů. Strom je důležitou medonosnou dřevinou, květy během kvetení poskytují hojnost nektaru a např. v Kalifornii je asi 25 % všeho medu citrusového původu. Z vrchních vrstev kůry se získávají terpeny používané k výrobě nátěrových hmot pro lodě.

Využití plodů a obsažené látky v nich je uvedeno v článku Pomeranč.

0